V sredo, 27. marca 2019, bo v okviru seminarjev DZTPS potekal 3-urni seminar na Naravoslovnotehniški fakulteti, Oddelek za geotehnologijo, rudarstvo in okolje, Aškerčeva cesta 12, Ljubljana – predavalnica št. 106 (I. nadstropje):

PASTI PRI PREVAJANJU V SRBSKI, BOSANSKI, ČRNOGORSKI IN HRVAŠKI JEZIK

Navidezno majhne razlike, toda pomembni pomenski odtenki pri prevajanju:
– spričeval in dokumentov,
– poimenovanj vzgojno-izobraževalnih ustanov,
– poklicev in nazivov,
– navodil za uporabo in garancij.

Seminar je namenjen prevajalcem in sodnim tolmačem. Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem obveznem jezikovnem izobraževanju.

Potek seminarja:
16.00 – 17.15: predavanje
odmor 15 minut
17.30 – 18.30: predavanje

Predavateljica:
dr. Božica Kitičić Prunč
Je domača govorka hrvaščine. Diplomirala je iz jugoslovanskih jezikov in angleščine v Zagrebu ter doktorirala iz slovenske književnosti v Ljubljani. V svoji bogati akademski karieri je vrsto let delala kot lektorica za hrvaški, bosanski in srbski jezik ter predavala tolmačenje in prevajanje na univerzah v Grazu in Zagrebu. Kar 25 let je bila vodja tolmaško-prevajalske ekipe Alpe-Jadran. Budno spremlja in primerjalno analizira razvoj južnoslovanskih jezikov ter je zelo aktivna simultana in konsekutivna tolmačka v vseh kombinacijah med nemščino, bosanščino, hrvaščino, črnogorščino, srbščino in slovenščino.

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 55 EUR,
– za študente 15 EUR.
Cene vključujejo DDV.
Študentje morajo imeti na samem dogodku ustrezno dokazilo o statusu (veljavno študentsko izkaznico).

Prijave do zasedbe prostih mest sprejemamo do 26. 3. 2019 do 14. ure in sicer prek prijavnice na spletni strani društva www.dztps.si oziroma po e-pošti na info@dztps.si ali osebno v pisarni društva med 9. in 14. uro. Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 26. 3. 2019 do 14. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva. Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 27032019). V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 26. 3. 2019 do 14. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.
POSEBNO OPOZORILO: Začetek seminarja bo točno ob napovedani uri. Prosimo, da ne zamujate!

Vljudno vabljeni!


S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri