Spoštovane prevajalke in prevajalci!

Iskrene čestitke ob mednarodnem dnevu prevajalcev!

Opravljamo izjemno zahteven poklic, nadvse pomembno dejavnost, ki nas postavlja na svetovni zemljevid na področju kulture, znanosti in gospodarstva, žal pa je (pre)mnogokrat prezrta. Razmere, v katerih opravljamo svoj poklic, so namreč kljub dolgoletnim prizadevanjem našega društva še vedno neurejene. Novo upanje, da se bodo stvari končno premaknile v pravo smer, nam daje Bela knjiga o prevajanju, ki je plod sodelovanja Društva slovenskih filmskih in televizijskih prevajalcev, Društva slovenskih književnih prevajalcev, Društva znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije, Lektorskega društva Slovenije, Združenja konferenčnih tolmačev Slovenije, Združenja stalnih sodnih tolmačev in pravnih prevajalcev Slovenije SCIT ter tudi vseh slovenskih univerz, ki izobražujejo prevajalce, in nekaterih nevladnih organizacij. Skupaj si prizadevamo, da bi dosegli večjo prepoznavnost in uveljavitev prevajalskega poklica. Vzpostaviti želimo dialog z odločevalci in področje sistemsko urediti z določitvijo osnovnih poklicnih standardov oz. pogojev za opravljanje dejavnosti.

V počastitev mednarodnega dneva prevajalcev je FIT, Mednarodno združenje prevajalcev, poslalo svojim članom dopis, ki ga pripenjamo.

FIT – Mednarodni dan prevajalcev 30.9.2019

Uspešno prevajanje vam želimo!

Za UO DZTPS,
Alfred Leskovec, predsednik

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri