V torek, 25. februarja 2020, bo v okviru seminarjev DZTPS na Naravoslovnotehniški fakulteti, Oddelek za geotehnologijo, rudarstvo in okolje, Aškerčeva cesta 12, Ljubljana – predavalnica P-5, potekal 3-urni seminar angleškega jezika:

Prevajanje iz slovenščine v angleščino – napake, zagate in nasveti, kako se jim izogniti

pogoste napake in zagate pri prevajanju iz slovenščine v angleščino;
– razlogi, zaradi katerih do napak pride in predlogi rešitev;
– besedišče, ločila in slog;
– izbira ustreznic.

Seminar bo praktično naravnan in zaželeno je aktivno sodelovanje udeležencev, ki lahko predlagajo tudi obravnavo svojih primerov.

Seminar bo potekal v angleškem jeziku in je namenjen prevajalcem ter sodnim tolmačem. Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem obveznem jezikovnem izobraževanju.

Seminar bo vodila Kristina Alice Waller, dvojezična prevajalka in pregledovalka prevodov z desetletnimi izkušnjami na jezikoslovnem področju. Trenutno je zaposlena v Sektorju za prevajanje na Generalnem sekretariatu Vlade Republike Slovenije in sodeluje pri izvajanju lektorata na Oddelku za prevodoslovje na Filozofski fakulteti v Mariboru, kjer je magistrirala iz prevajanja in tolmačenja.

Potek seminarja:
16.00 – 17.15: predavanje
odmor 15 minut
17.30 – 18.30: predavanje

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 55 EUR,
– za študente 15 EUR.
Cene vključujejo DDV.

Študentje morajo imeti na samem dogodku ustrezno dokazilo o statusu (veljavno študentsko izkaznico).

Prijave do zasedbe prostih mest sprejemamo do 24. 2. 2020 do 14. ure in sicer prek prijavnice na spletni strani društva www.dztps.si oziroma s pripeto prijavnico po e-pošti na info@dztps.si ali osebno v pisarni društva med 9. in 14. uro. Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 24. 2. 2020 do 14. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva. Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 25022020). V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 24. 2. 2020 do 14. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

POSEBNO OPOZORILO: Začetek seminarja bo točno ob napovedani uri. Prosimo, da ne zamujate!

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri