Spoštovane prevajalke in prevajalci, članice in člani DZTPS!

Prevajalci vsak dan ustvarjamo vsebino in z besedami spreminjamo svet. Prevodi v različne jezike povezujejo ljudi, skupnosti in podjetja po vsem svetu. Pri soočanju z novimi izzivi, ki sta jih prinesla tudi nova globalna pandemija in razvoj digitalizacije, je prevajanje še toliko bolj pomembno, saj je nepogrešljiva dejavnost na vseh področjih človekovega delovanja. Prevajalci, tolmači in lektorji zagotavljajo ključne storitve tudi v kriznih razmerah, zato proslavimo mednarodni dan prevajalcev z geslom »iskanje besed za svet v krizi«, ki izraža pomen enotnosti in solidarnosti.

V počastitev mednarodnega dneva prevajalcev je Mednarodno združenje prevajalcev FIT poslalo svojim članom dopis, ki ga pripenjamo.

Iskrene čestitke ob mednarodnem dnevu prevajalcev!

Za stike s FIT-om                                                                                                                     Za UO DZTPS
Sergej Smolič, član UO DZTPS                                                                                              Alfred Leskovec, predsednik

Mednarodni dan prevajalcev 30. 9. 2020

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri