V četrtek, 18. novembra 2021, s pričetkom ob 16.30, bo v okviru seminarjev DZTPS potekal 3-urni spletinar italijanskega jezika z naslednjo vsebino:

Pravna terminologija – najbolj zapleteni pravni izrazi pri prevajanju v italijanščino

Vsebina seminarja:
– kratka predstavitev problematike pri prevajanju določenih pravnih izrazov v italijanščino;
– primeri pravnih izrazov, ki so pogosto problematični;
– pravilna izbira ustrezne terminologije;
– analiza primerov in razprava o ustreznicah.

Spletinar je namenjen sodnim tolmačem in prevajalcem italijanskega jezika. Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem obveznem jezikovnem izobraževanju.

Predavatelj: dr. Sandro Paolucci
Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Perugi v Italiji, doktoriral pa je na področju prevodoslovja na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer na Oddelku za prevajalstvo poučuje prevajanje pravnih in ekonomskih besedil, na Pravni fakulteti v Ljubljani pa poučuje italijansko pravno terminologijo. Je avtor učbenikov in člankov s področja prava, pravnega in poslovnega jezika ter prevodoslovja.

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 55 EUR,
– za študente 15 EUR.
 
Študentje morajo ob prijavi poslati ustrezno dokazilo o statusu oz. sken veljavne študentske izkaznice na e-naslov seminarji@dztps.si

Prijave sprejemamo do vključno 12. 11. 2021 do 12. ure, in sicer prek pripete prijavnice ali prijavnice na spletni strani društva www.dztps.si. Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 12. 11. 2021 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva. Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 18112021). V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najpozneje do 12. 11. 2021 do 12. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

POSEBNO OPOZORILO: Povabilo za udeležbo boste prejeli po elektronski pošti na dan spletinarja. Začetek spletinarja bo točno ob napovedani uri, zato prosimo, da se prijavite vsaj deset minut prej. Predhodno preverite, ali vam delujeta zvok in kamera. Med spletinarjem lahko za boljše delovanje spletne povezave kamero izklopite. Za aktivno udeležbo potrebujete računalnik s spletno kamero, zvočnike in mikrofon ali (mobi) slušalke z mikrofonom oziroma pametni telefon.

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri