V sredo, 12. maja 2021, bo v okviru seminarjev DZTPS, od 16.00 do 18.30, potekal spletinar, namenjen sodnim tolmačem in prevajalcem pravnih besedil, z naslednjo vsebino:

Kje in kako uveljavljamo svoje pravice na sodiščih?

– vrste sodišč v Republiki Sloveniji: splošna in specializirana, vloga in pristojnosti posameznih sodišč,

– varstvo pravic pred Ustavnim sodiščem RS,

– varstvo pravic pred Evropskim sodiščem za človekove pravice in Sodiščem Evropske unije;

– ureditve človekovih pravic doma in v tujini,

– temeljne oblike formalnih in neformalnih vlog za varstvo pravic,

– možni rezultati postopkov z vidika oseb, ki pričakujejo varstvo svojih pravic.

Predavatelj: prof. dr. Arne Marjan Mavčič, zaslužni profesor Evropske pravne fakultete Nove Univerze v Ljubljani, redni profesor za področje ustavnega prava, primerjalnega ustavnega prava in človekovih pravic na Evropski pravni fakulteti in na Fakulteti za državne in evropske študije.

Diplomiral, magistriral in doktoriral je na Ljubljanski pravni fakulteti. Izpopolnjeval se je v tujini, bil pravni svetovalec v slovenskem parlamentu, predstojnik Mednarodnega oddelka Republiške zdravstvene skupnosti, predstojnik PIC  in Službe za analize in mednarodno sodelovanje slovenskega Ustavnega sodišča. Je višji znanstveni svetnik ljubljanske Pravne fakultete, zaslužni profesor na Fakulteti za državne in evropske študije in na Evropski Pravni fakulteti, kjer je bil tudi njen dekan. Kot ekspert Sveta Evrope in EU, član strokovnih mednarodnih združenj, ad hoc sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice, Fulbrightov štipendist, predava v evropskih in zunajevropskih državah. Bibliografija zajema nad 500 enot v slovenskem in v tujih jezikih.Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem obveznem strokovnem izobraževanju.

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 55 EUR,
– za študente 15 EUR.

Študentje morajo ob prijavi poslati ustrezno dokazilo o statusu oz. sken veljavne študentske izkaznice na e-naslov seminarji@dztps.si

Prijave sprejemamo do 11. 5. 2021 do 10. ure, in sicer prek prijavnice na spletni strani društva www.dztps.si ali prek pripete prijavnice. Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 11. 5. 2021 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva. Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 12052021). V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 11. 5. 2021 do 12. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

POSEBNO OPOZORILO: Povabilo za udeležbo boste prejeli po elektronski pošti na dan spletinarja. Začetek spletinarja bo točno ob napovedani uri, zato prosimo, da se prijavite vsaj deset minut prej. Predhodno preverite, ali vam delujeta zvok in kamera. Med spletinarjem lahko za boljše delovanje spletne povezave kamero izklopite. Za aktivno udeležbo potrebujete računalnik s spletno kamero, zvočnike in mikrofon ali (mobi) slušalke z mikrofonom oziroma pametni telefon.

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri