V sredo, 16. junija 2021, bo v okviru seminarjev DZTPS, od 16.30 do 19.00, potekal 3-urni spletinar, namenjen sodnim tolmačem in prevajalcem hrvaškega, srbskega, bosanskega in črnogorskega jezika, z naslednjo vsebino:

Razlike v terminologiji med hrvaškim, srbskim, bosanskim in črnogorskim jezikom
1. Tendence v hrvaškem, srbskem, bosanskem in črnogorskem jeziku, da bi se medsebojno
     razlikovali:
     – „vzemi pri sosedu“
     – kaj je obvezno, če želimo res pokazati, da spoštujemo črnogorski jezik
2. Dedno pravo – primeri, terminologija
3. Osnovni pojmi iz izvršilnega prava
4. Terminološke razlike: pravni red EU, potres na Hrvaškem, COVID-19

Predavateljica:  dr. Božica Kitičić Prunč
Je domača govorka hrvaščine. Diplomirala je iz jugoslovanskih jezikov in angleščine v Zagrebu ter doktorirala iz slovenske književnosti v Ljubljani. V svoji bogati akademski karieri je vrsto let delala kot lektorica za hrvaški, bosanski in srbski jezik ter predavala tolmačenje in prevajanje na univerzah v Grazu in Zagrebu. Kar 25 let je bila vodja tolmaško-prevajalske ekipe Alpe-Jadran. Budno spremlja in primerjalno analizira razvoj južnoslovanskih jezikov ter je zelo aktivna simultana in konsekutivna tolmačka v vseh kombinacijah med nemščino, bosanščino, hrvaščino, črnogorščino, srbščino in slovenščino.

Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem obveznem strokovnem izobraževanju.

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 55 EUR,
– za študente 15 EUR.

Študentje morajo ob prijavi poslati ustrezno dokazilo o statusu oz. sken veljavne študentske izkaznice na e-naslov seminarji@dztps.si

Prijave sprejemamo do 15. 6. 2021 do 10. ure, in sicer prek prijavnice na spletni strani društva https://dztps.si/sl/prijavnica ali prek pripete prijavnice. Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 15. 6. 2021 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva. Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 16062021). V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 15. 6. 2021 do 12. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

POSEBNO OPOZORILO: Povabilo za udeležbo boste prejeli po elektronski pošti na dan spletinarja. Začetek spletinarja bo točno ob napovedani uri, zato prosimo, da se prijavite vsaj deset minut prej. Predhodno preverite, ali vam delujeta zvok in kamera. Med spletinarjem lahko za boljše delovanje spletne povezave kamero izklopite. Za aktivno udeležbo potrebujete računalnik s spletno kamero, zvočnike in mikrofon ali (mobi) slušalke z mikrofonom oziroma pametni telefon.

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri