V četrtek, 30. septembra 2021, bo v okviru seminarjev DZTPS, od 16.30 do 19.00, potekal 3-urni spletinar,namenjen prevajalcem in sodnim tolmačem angleškega jezika, z naslednjo vsebino:


Izogibanje napakam pri prevajanju v angleščino:

– pogoste napake in zagate pri prevajanju v angleščino,
– besedišče in pravilna izbira ustreznic, upoštevajoč kontekst besedila,
– predstavitev širšega nabora možnih prevajalskih rešitev,
– kritična obravnava izvirnikov za doseganje boljše kakovosti prevodov.

Seminar bo praktično naravnan in zaželeno je aktivno sodelovanje udeležencev.

Predavateljica: Kristina Alice Waller

Je dvojezična prevajalka in pregledovalka prevodov z desetletnimi izkušnjami na jezikoslovnem področju.Na Oddelku za prevodoslovje na Filozofski fakulteti v Mariboru je magistrirala iz prevajanja in tolmačenja. Trenutno je zaposlena kot prevajalka in lektorica v Sektorju za prevajanje na Generalnem sekretariatu Vlade Republike Slovenije.

Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem obveznem strokovnem izobraževanju.

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 55 EUR,
– za študente 15 EUR.

Študentje morajo ob prijavi poslati ustrezno dokazilo o statusu oz. sken veljavne študentske izkaznice na e-naslov seminarji@dztps.si

Prijave sprejemamo do 29. 9. 2021 do 10. ure in sicer prek prijavnice na spletni strani društva https://dztps.si/sl/prijavnica ali prek pripete prijavnice.
Prosimo, da ob prijavi navedete e-naslov, na katerega vam bomo prek aplikacije ZOOM poslali povabilo za udeležbo.
Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 29. 9. 2021 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva. Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 29092021). V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 29. 9. 2021 do 12. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

POSEBNO OPOZORILO: Povabilo za udeležbo boste prejeli po elektronski pošti na dan spletinarja. Začetek spletinarja bo točno ob napovedani uri, zato prosimo, da se prijavite vsaj deset minut prej. Predhodno preverite, ali vam delujeta zvok in kamera. Med spletinarjem lahko za boljše delovanje spletne povezave kamero izklopite. Za aktivno udeležbo potrebujete računalnik s spletno kamero, zvočnike in mikrofon ali (mobi) slušalke z mikrofonom oziroma pametni telefon.

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri