V sredo, 26. oktobra 2022, bo v okviru seminarjev DZTPS od 16.30 do 19.00 potekal 3-urni splošni pravni spletinar o mediaciji, namenjen prevajalcem, sodnim tolmačem, tolmačem in drugim zainteresiranim, z naslednjo vsebino:

Mediacija – drugačen pogled in način reševanja sporov:

– zgodovina in osnovna predstavitev normativnega okvira ter zakonske ureditve mediacije v Sloveniji,

–     predstavitev poteka mediacije v praksi,

–     bistvene razlike med sodnim in alternativnim reševanjem sporov.

Predstavitev teoretičnih pravil bo glede na časovno omejenost kratka, saj bo seminar temeljil na primerih iz prakse ob zaželenem aktivnem sodelovanju udeležencev.

Predavatelj: Janez Starman

Po izobrazbi univerzitetni diplomiran pravnik z opravljenim pravniškim državnim izpitom, zaposlen kot odvetnik v lastni odvetniški pisarni v Kopru. V letu 2005 je uspešno zaključil izobraževanje s področja mediacije in alternativnega reševanja sporov. Na področju mediacije je pridobil tudi naziv »trenerja« mediatorjev. Kot aktivni mediator se ukvarja z vodenjem mediacij v okviru Mediacijskega centra pri Odvetniški akademiji, kjer vodi tudi izobraževanja. Kot sodno imenovan mediator deluje v postopkih sodišču pridružene mediacije na območju Okrožnega sodišča v Ljubljani in Kopru ter Višjega sodišča v Ljubljani. Trenutno opravlja naloge predsednika Odvetniške zbornice Slovenije in je član Sveta za alternativno reševanje sporov kot posvetovalnega telesa pri ministrstvu za pravosodje ter dolgoletni član Društva znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije.

Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za vse sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem enem od najmanj dveh splošnih strokovnih izpopolnjevanj v petletnem obdobju.

KOTIZACIJA:

– za člane DZTPS 35 EUR,

– za nečlane 60 EUR,

– za študente 15 EUR.

Študentje morajo ob prijavi poslati ustrezno dokazilo o statusu oz. sken veljavne študentske izkaznice na e-naslov seminarji@dztps.si

Prijave sprejemamo do 25. 10. 2022 do 12. ure. Za enostavnejšo prijavo in administracijo smo pripravili spletni obrazec, dostopen na povezavi https://forms.gle/CQpvebzZJRBeYaUs5, še vedno pa imate možnost prijave prek prijavnice na spletni strani društva www.dztps.si.

Prosimo, da ob prijavi navedete e-naslov, na katerega vam bomo na dan spletinarja najpozneje eno uro pred začetkom poslali povabilo za udeležbo.

Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 26. 10. 2022 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva. Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 26102022). Če se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 25. 10. 2022 do 12. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

Začetek spletinarja bo točno ob napovedani uri, zato prosimo, da se prijavite vsaj deset minut prej. Predhodno preverite, ali vam delujeta zvok in kamera. Med spletinarjem lahko za boljše delovanje spletne povezave kamero izklopite. Za aktivno udeležbo potrebujete računalnik s spletno kamero, zvočnike in mikrofon ali (mobi) slušalke z mikrofonom oziroma pametni telefon.

Vse, ki se pogosto udeležujete seminarjev DZTPS, pa še niste člani našega društva, prijazno vabimo, da se včlanite. Z udeležbo na le dveh seminarjih v letu kot nečlani, bi imeli namreč letno članarino že pokrito, deležni pa bi bili tudi sprotnega obveščanja o vsem v zvezi s prevajalstvom in sodnim tolmačenjem, možnostih vključitve v dejavnosti društva in o vseh ostalih ugodnosti članstva.

Vljudno vabljeni!

======================================
DZTPS od 1960 – DZTPS since 1960 – DZTPS od 1960
Društvo znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije
Association of Scientific and Technical Translators of Slovenia
Parmova ulica 53, 1000 Ljubljana
e-pošta: info@dztps.si
https://www.dztps.si/
======================================

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri