Spoštovni članice in člani!

Prevajalci vsako leto 30. septembra, na god svetega Hieronima, praznujemo mednarodni dan prevajanja. Mednarodno združenje prevajalcev (FIT) za to priložnost izbere osrednjo temo in razpiše vsakoletni natečaj za oblikovanje plakata, ki ga lahko člani FIT uporabijo za promocijo tega dneva in praznovanje našega poklica. Osrednja tema letošnjega dneva prevajalcev je »Svet brez meja: vloga jezikovnih strokovnjakov pri krepitvi kulture, razumevanja in trajnega miru«, ki navdihuje z mislijo, da prevajalci pomembno pripomoremo k premagovanju ovir med posamezniki in kulturami. Letošnji zmagovalni plakat je zasnoval Jose Luis Pulido iz Španije.


V DZTPS ga tudi letos obeležujemo z izvedbo prevajalskega spletinarja, tokrat na temo »Prevajanje v nemščino – s prakso do bogatejšega besedišča in boljšega sloga«.

Uspešno prevajanje še naprej!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri