V torek, 14. marca 2023, bo v okviru seminarjev DZTPS od 17.00 do 19.30 potekal triurni jezikovni spletinar iz italijanščine, namenjen prevajalcem, sodnim tolmačem, tolmačem in drugim zainteresiranim, z naslednjo vsebino:

Izbrana poglavja civilnega prava

–      zapuščinski postopek in osnovni pojmi dednega prava,

–      zemljiškoknjižni postopki in osnovni vpisi v zemljiško knjigo,

–      postopki prenehanja pravnih oseb,

–      nekaj o vlogi notarja.

Predavatelj: Janez Starman

Po izobrazbi univerzitetni diplomiran pravnik z opravljenim pravniškim državnim izpitom, zaposlen kot odvetnik v lastni odvetniški pisarni v Kopru. Je dvojezični govorec slovenščine in italijanščine, formalno se je iz italijanskega jezika izobraževal 12 let, ker deluje na dvojezičnem območju, pa pri svojem delu tudi ves čas uporablja italijanski jezik. Je član Mednarodnega združenja italijansko govorečih pravnikov AIGLI – Associazione Internazionale Giuristi di Lingua Italiana. V letu 2005 je uspešno zaključil izobraževanje s področja mediacije in alternativnega reševanja sporov. Na področju mediacije je pridobil tudi naziv »trenerja« mediatorjev. Kot aktivni mediator se ukvarja z vodenjem mediacij v okviru Mediacijskega centra pri Odvetniški akademiji, kjer vodi tudi izobraževanja. Kot sodno imenovan mediator deluje v postopkih sodišču pridružene mediacije na območju Okrožnega sodišča v Ljubljani in Kopru ter Višjega sodišča v Ljubljani. Trenutno opravlja naloge predsednika Odvetniške zbornice Slovenije in je član Sveta za alternativno reševanje sporov kot posvetovalnega telesa pri ministrstvu za pravosodje ter dolgoletni član Društva znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije.

Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za vse sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem enem od najmanj treh jezikovnih izpopolnjevanj v petletnem obdobju.

KOTIZACIJA:

– za člane DZTPS 35 EUR,

– za nečlane 60 EUR,

– za študente 15 EUR.

Študentje morajo ob prijavi poslati ustrezno dokazilo o statusu oz. sken veljavne študentske izkaznice na e-naslov seminarji@dztps.si.

Prijave sprejemamo do 13. 3. 2023 do 12. ure. Za enostavnejšo prijavo in administracijo smo pripravili spletni obrazec, dostopen na povezavi https://forms.gle/jMsSoez9GeFBk5gW7, še vedno pa imate možnost prijave prek prijavnice na spletni strani društva www.dztps.si.

Prosimo, da ob prijavi navedete e-naslov, na katerega vam bomo na dan spletinarja najpozneje eno uro pred začetkom poslali povabilo za udeležbo.

Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 14. 3. 2023 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva. Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 14032023). Če se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 13. 3. 2023 do 12. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

Začetek spletinarja bo točno ob napovedani uri, zato prosimo, da se prijavite vsaj deset minut prej. Predhodno preverite, ali vam delujeta zvok in kamera. Med spletinarjem lahko za boljše delovanje spletne povezave kamero izklopite. Za aktivno udeležbo potrebujete računalnik s spletno kamero, zvočnike in mikrofon ali (mobi) slušalke z mikrofonom oziroma pametni telefon.

Vse, ki se pogosto udeležujete seminarjev DZTPS, pa še niste člani našega društva, prijazno vabimo, da se včlanite. Z udeležbo na le dveh seminarjih v letu kot nečlani, bi imeli namreč letno članarino že pokrito, deležni pa bi bili tudi sprotnega obveščanja o vsem v zvezi s prevajalstvom in sodnim tolmačenjem, možnostih vključitve v dejavnosti društva in o vseh ostalih ugodnosti članstva.

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri