Spoštovani,

v četrtek, 20. aprila 2023, bo v okviru seminarjev DZTPS od 16.30 do 19.00 potekal 3-urni spletinar z naslovom Raba vezaja in pomišljaja za večjo kakovost slovenskega jezika, namenjen prevajalcem, sodnim tolmačem, tolmačem in drugim, ki jih področje zanima. 


Vsebina tokratnega spletinarja bosta vezaj in pomišljaj, ki med uporabniki veljata za enega težjih delov slovenske slovnice in pravopisa. Pojasnjeni bodo njuna raba in pomenska razlika med njima ter stičnost in nestičnost zapisa. Poleg teoretičnih pravil bo seminar temeljil na primerih iz prakse ob zaželenem aktivnem sodelovanju udeležencev.

Predavateljica: mag. Nevenka Gajšek

Po izobrazbi profesorica slovenskega in francoskega jezika s književnostjo ter magistra sociologije kulture je izkušena lektorica redaktorica za slovenski jezik, zaposlena v Generalnem sekretariatu Vlade Republike Slovenije, članica strokovne skupine za redakcijo mednarodnih sporazumov in terminološke delovne skupine na ravni državne uprave, pred pristopom k EU nacionalna koordinatorica za prenos pravnega reda v slovenski jezik, dobra poznavalka terminoloških in drugih jezikovnih vprašanj v zvezi z različnimi vrstami besedil ter njihovim prenosom v slovenski jezik.   


Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za vse sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem enem od najmanj treh jezikovnih izobraževanj v petletnem obdobju.

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 60 EUR,
– za študente 15 EUR.

Študentje morajo ob prijavi poslati ustrezno dokazilo o statusu oz. sken veljavne študentske izkaznice na e-naslov seminarji@dztps.si

Prijave sprejemamo do 19. 4. 2023 do 12. ure. Za enostavnejšo prijavo in administracijo smo pripravili spletni obrazec, dostopen na povezavi https://forms.gle/i9BEpY124ny743ra8, še vedno pa imate možnost prijave prek prijavnice na spletni strani društva www.dztps.si.


Prosimo, da ob prijavi navedete e-naslov, na katerega vam bomo prek aplikacije ZOOM poslali povabilo za udeležbo.


Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 20. 4. 2023 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva. Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 20042023). V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 19. 4. 2023 do 12. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.


POSEBNO OPOZORILO: Povabilo za udeležbo boste prejeli po elektronski pošti na dan spletinarja. 

Začetek spletinarja bo točno ob napovedani uri, zato prosimo, da se prijavite vsaj deset minut prej. Predhodno preverite, ali vam delujeta zvok in kamera. Med spletinarjem lahko za boljše delovanje spletne povezave kamero izklopite. Za aktivno udeležbo potrebujete računalnik s spletno kamero, zvočnike in mikrofon ali (mobi) slušalke z mikrofonom oziroma pametni telefon.

Vse, ki se pogosto udeležujete seminarjev DZTPS, pa še niste člani našega društva, prijazno vabimo, da se včlanite. Z udeležbo na le dveh seminarjih v letu kot nečlani, bi imeli namreč letno članarino že pokrito, deležni pa bi bili tudi sprotnega obveščanja o vsem v zvezi s prevajalstvom in sodnim tolmaštvom, možnosti vključitve v dejavnosti društva ter vseh ostalih ugodnosti članstva. 

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri