Morda je slika naslednjega: 1 oseba

Poslovil se je častni član DZTPS, doc. dr. Stanko Klinar. Če kdo, potem si je tako članstvo gotovo zaslužil prav on, saj mu je delo v društvu in za društvo veliko pomenilo. Mnogi se ga spominjamo še iz študijskih let, ko je z vsem srcem in veliko dobre volje uveljavljal prevajalstvo kot novo študijsko smer na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja je zaoral ledino z uvedbo podiplomskega specialističnega študija strokovnega prevajanja in s tem položil temeljni kamen za prevajalsko smer na anglistiki in za deset let kasneje nastali oddelek za prevajalstvo.


Kot neutruden izobraževalec prevajalcev je deloval tudi v našem društvu, kjer je redno vodil strokovne seminarje in vaje iz prevajanja ter pripravljal odlične strokovne prispevke za objavo v naši strokovno-znanstveni reviji Mostovi. Njegovo življenje in delo je bilo zelo bogato in ob vsem tem polno vedrine in prijaznega humorja, še kadar nam je popravljal napake! Če smo se kje učili in naučili prevajati, smo se pri njem. In gotovo nisem edina, ki mu bom za to hvaležna. Ob vsem tem pa nam je bil vedno prijazen in drag kolega, ki je rad prihajal v društvo. Za njim ostaja praznina, pozabili pa ga gotovo ne bomo!

Lidija Šega

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri