V četrtek, 25. maja 2023, bo v okviru seminarjev DZTPS od 16.00 do 18.30 potekal 3-urni spletinar francoskega jezika z naslovom Uvod v pogodbeno pravo (Introduction au droit contractuel). Predavanje bo potekalo v francoskem jeziku in je namenjeno prevajalcem, sodnim tolmačem, tolmačem in drugim, ki jih področje zanima, z naslednjo vsebino:

– vrste pogodb in pogoji, ki morajo biti izpolnjeni, da je pogodba veljavno sklenjena;

– razlikovanje pojma ničnost/izpodbojnost;

– jamstva za izpolnitev obveznosti in (ne)izpolnitev pogodbenih obveznosti;

– nastanek škode, vrste škode, povračilo škode in razlogi za izključitev odgovornosti za nastalo škodo.


Predavatelj: Rastko Rafael Kozlevčar

Leta 1989 je diplomiral iz francoskega in španskega jezika s književnostjo na Filozofski fakulteti in  leta 1995 na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Kot sekretar je zaposlen na Ministrstvu za javno upravo. Leta 1999 je bil imenovan za sodnega tolmača za francoski in španski jezik, od leta 2008 pa je kot izpraševalec za francoski in španski jezik član komisije za preizkus znanja za sodne tolmače pri Ministrstvu za pravosodje. V letih 1995–2010 je na Pravni fakulteti UL predaval francosko pravno terminologijo, v letih 1999–2007 pa je na Filozofski fakulteti UL kot lektor za francoski jezik vodil vaje iz prevajanja francoskih pravnih besedil.


Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za vse sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem izobraževanju v petletnem obdobju.

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,

– za nečlane 60 EUR,

– za študente 15 EUR.


Študentje morajo ob prijavi poslati ustrezno dokazilo o statusu oziroma sken veljavne študentske izkaznice na e-naslov seminarji@dztps.si.


Prijave in plačila sprejemamo do 24. 5. 2023 do 12. ure. Za enostavnejšo prijavo in administracijo smo pripravili spletni obrazec, dostopen na povezavi https://forms.gle/pndijCKpfvBydbxP9, še vedno pa imate možnost prijave prek prijavnice na spletni strani društva www.dztps.si.


Prosimo, da ob prijavi navedete e-naslov, na katerega vam bomo prek aplikacije ZOOM poslali povabilo za udeležbo.


Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 24. 5. 2023 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva. Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: »kotizacija«, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 25052023). V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 24. 5. 2023 do 12. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.


Prosimo, da ob prijavi navedete e-naslov, na katerega vam bomo na dan spletinarja najpozneje eno uro pred začetkom poslali povabilo za udeležbo.

Začetek spletinarja bo točno ob napovedani uri, zato prosimo, da se prijavite vsaj deset minut prej. Predhodno preverite, ali vam delujeta zvok in kamera. Med spletinarjem lahko za boljše delovanje spletne povezave kamero izklopite. Za aktivno udeležbo potrebujete računalnik s spletno kamero, zvočnike in mikrofon ali (mobi) slušalke z mikrofonom oziroma pametni telefon.

Vse, ki se pogosto udeležujete seminarjev DZTPS, pa še niste člani našega društva, prijazno vabimo, da se včlanite. Z udeležbo na le dveh seminarjih v letu kot nečlani, bi imeli namreč letno članarino že pokrito, deležni pa bi bili tudi sprotnega obveščanja o vsem v zvezi s prevajalstvom in sodnim tolmaštvom, možnosti vključitve v dejavnosti društva ter vseh ostalih ugodnosti članstva.

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri