V torek, 7. novembra 2023, bo v okviru seminarjev DZTPS od 16.00 do 18.30 potekal triurni jezikovni spletinar srbskega jezika, namenjen prevajalcem, sodnim tolmačem, tolmačem in drugim zainteresiranim, z naslednjo vsebino:

Srbska terminologija s področja dedovanja

  • Vprašanje ekavice ter uporabe latinice in cirilice na območju nekdanje Jugoslavije
  • Dedovanje in z njim povezana terminologija
  • Zakon o dedovanju
  • Primeri iz prakse

Predavateljica: dr. Božica Kitičić Prunč

Je domača govorka hrvaščine. Diplomirala je iz jugoslovanskih jezikov in angleščine v Zagrebu ter doktorirala iz slovenske književnosti v Ljubljani. V svoji bogati akademski karieri je vrsto let delala kot lektorica za hrvaški, bosanski in srbski jezik ter predavala tolmačenje in prevajanje na univerzah v Gradcu in Zagrebu. Kar 25 let je bila vodja tolmaško-prevajalske ekipe Alpe-Jadran. Budno spremlja in primerjalno analizira razvoj južnoslovanskih jezikov ter je zelo aktivna simultana in konsekutivna tolmačka v vseh kombinacijah med nemščino, bosanščino, hrvaščino, črnogorščino, srbščino in slovenščino.


Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za vse sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem izobraževanju v petletnem obdobju.

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,

– za nečlane 60 EUR,

– za študente 15 EUR.


Študentje morajo ob prijavi poslati ustrezno dokazilo o statusu oziroma sken veljavne študentske izkaznice na e-naslov seminarji@dztps.si.


Prijave in plačila sprejemamo do 6. 11. 2023 do 12. ure. Za enostavnejšo prijavo in administracijo smo pripravili spletni obrazec, dostopen na povezavi https://forms.gle/8cah6HBezLoCovct8, še vedno pa imate možnost prijave prek prijavnice na spletni strani društva www.dztps.si.


Prosimo, da ob prijavi navedete e-naslov, na katerega vam bomo prek aplikacije ZOOM poslali povabilo za udeležbo.


Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 6. 11. 2023 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva. Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: »kotizacija«, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 07112023). V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 6. 11. 2023 do 12. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.


Prosimo, da ob prijavi navedete e-naslov, na katerega vam bomo na dan spletinarja najpozneje eno uro pred začetkom poslali povabilo za udeležbo.

Začetek spletinarja bo točno ob napovedani uri, zato prosimo, da se prijavite vsaj deset minut prej. Predhodno preverite, ali vam delujeta zvok in kamera. Med spletinarjem lahko za boljše delovanje spletne povezave kamero izklopite. Za aktivno udeležbo potrebujete računalnik s spletno kamero, zvočnike in mikrofon ali (mobi) slušalke z mikrofonom oziroma pametni telefon.

Vse, ki se pogosto udeležujete seminarjev DZTPS, pa še niste člani našega društva, prijazno vabimo, da se včlanite. Z udeležbo na le dveh seminarjih v letu kot nečlani, bi imeli namreč letno članarino že pokrito, deležni pa bi bili tudi sprotnega obveščanja o vsem v zvezi s prevajalstvom in sodnim tolmaštvom, možnosti vključitve v dejavnosti društva ter vseh ostalih ugodnosti članstva. 

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri