V sredo, 3. aprila 2024, bo v okviru seminarjev DZTPS od 14.30 do 17.00 potekal triurni splošni pravni spletinar, namenjen prevajalcem, sodnim tolmačem, tolmačem in drugim zainteresiranim, z naslednjo vsebino:
Predstavitev instituta Zagovornika otrok
• Pomen »otrokovega glasu v družbi« skladno s Konvencijo o otrokovih pravicah;
• Zakonska ureditev Zagovorništva otrok;
• Potek postopka in vloga zagovornika otroka.

Predavatelj: dr. Jože Ruparčič
Dr. Jože Ruparčič je strokovnjak s področja civilnega in gospodarskega prava, ima dolgoletne izkušnje in bogato strokovno znanje. Odlikujejo ga široko poznavaje področja in številne kompetence, saj je njegovo dosedanje delo zajemalo najzahtevnejše naloge na najodgovornejših pravnih področjih. Marca 2020 je bil v Državnem zboru izvoljen za namestnika varuha človekovih pravic. Je tudi znanstveni sodelavec ZRS Koper in docent na Fakulteti za pravo in ekonomijo ter na Evropski pravni fakulteti.

Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za vse sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem izobraževanju v petletnem obdobju.

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 60 EUR,
– za študente 15 EUR.

Študentje morajo ob prijavi poslati ustrezno dokazilo o statusu oziroma sken veljavne študentske izkaznice na e-naslov seminarji@dztps.si.

Prijave in plačila sprejemamo do 2. 4. 2024 do 12. ure. Za enostavnejšo prijavo in administracijo smo pripravili spletni obrazec, dostopen na povezavi https://forms.gle/ZGNZHVmDHGXURzoZ9.

Prosimo, da ob prijavi navedete e-naslov, na katerega vam bomo prek aplikacije ZOOM poslali povabilo za udeležbo.

Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 2. 4. 2024 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva. Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: »kotizacija«, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 03042024). V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 2. 4. 2024 do 12. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

Začetek spletinarja bo točno ob napovedani uri, zato prosimo, da se prijavite vsaj deset minut prej. Predhodno preverite, ali vam delujeta zvok in kamera. Med spletinarjem lahko za boljše delovanje spletne povezave kamero izklopite. Za aktivno udeležbo potrebujete računalnik s spletno kamero, zvočnike in mikrofon ali (mobi) slušalke z mikrofonom oziroma pametni telefon.

Vse, ki se pogosto udeležujete seminarjev DZTPS, pa še niste člani našega društva, prijazno vabimo, da se včlanite. Z udeležbo na le dveh seminarjih v letu kot nečlani, bi imeli namreč letno članarino že pokrito, deležni pa bi bili tudi sprotnega obveščanja o vsem v zvezi s prevajalstvom in sodnim tolmaštvom, možnosti vključitve v dejavnosti društva ter vseh ostalih ugodnosti članstva.

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri