V četrtek, 20. oktobra 2016, od 16. do 19. ure, bo v okviru seminarjev DZTPS v predavalnici P-5 Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelek za geotehnologijo in rudarstvo, Aškerčeva 12, Ljubljana, potekal jezikovni seminar, namenjen prevajalcem in sodnim tolmačem angleškega jezika:

TERMINOLOŠKE ZANKE PRI PREVAJANJU NEKATERIH SLOVENSKIH PRAVNIH TERMINOV V ANGLEŠČINO

Vsebina seminarja:

Seminar bo potekal v obliki jezikovne delavnice, na kateri bodo predstavljeni praktični primeri in terminološke zanke pri prevajanju nekaterih slovenskih pravnih terminov v angleščino in sicer:
– posebnosti prevajanja pravnih besedil,
– uporabljeni viri pri prevajanju pravnih besedil,
– ustaljena pravna terminologija,
– praktični primeri prevajanja nekaterih slovenskih pravnih terminov z različnih pravnih področij v angleščino.

Predavateljica:

Nataša Skubic je diplomirala na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in opravila pravniški državni izpit. Je sodna tolmačka za angleški jezik. Zadnja leta je samostojna prevajalka in prevaja predvsem pravna besedila. Pred tem je bila dobrih deset let svetovalka v Službi za analize in mednarodno sodelovanje Ustavnega sodišča RS. Bila je članica redakcijske komisije za prevode sodb v okviru projekta Prevajanje in redakcija sodb Sodišča Evropskih skupnosti in Sodišča prve stopnje pri Službi Vlade RS za zakonodajo. Že skoraj deset let je stalna kolumnistka za revijo Pravna praksa, kjer objavlja kolumne o angleški pravni terminologiji.

Vsi udeleženci bodo ob zaključku seminarja prejeli potrdilo o udeležbi in račun za plačano kotizacijo.

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 55 EUR,
– za študente 15 EUR.

Cene vključujejo DDV. Študentje morajo imeti na samem dogodku ustrezno dokazilo o statusu (veljavno študentsko izkaznico).

Prijave do zasedbe prostih mest sprejemamo po e-pošti na info@dztps.si ali osebno v pisarni društva med 9. in 14. uro. Upoštevali bomo prijave s prijavnico (dobite jo na www.dztps.si > Članske strani > obrazci) in sicer tiste, za katere bomo do vključno 19. 10. 2016 do 14. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva.

Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 20102016).

V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 20. 10. 2016 do 9. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

POSEBNO OPOZORILO: Začetek seminarja bo točno ob napovedani uri. Prosimo, da ne zamujate!

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri