V okviru seminarjev DZTPS bo v torek, 27. septembra 2016, od 16. do 19. ure, v predavalnici P-5 Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelek za geotehnologijo in rudarstvo, Aškerčeva 12, Ljubljana, potekal seminar:

PREVAJANJE IN TOLMAČENJE NEMŠKEGA JEZIKA V KAZENSKEM POSTOPKU

Vsebina seminarja:

Seminar bo potekal v obliki jezikovne delavnice, predstavljeni pa bodo praktični primeri prevajanja listin in tolmačenja v kazenskem postopku pred sodiščem. Obravnavan bo tudi konkretni primer kazenskega postopka zaradi neplačevanja preživnine na podlagi slovenskih, nemških/avstrijskih listin:
– kazenska ovadba,
– poročilo policijskega organa,
– zapisnik o zaslišanju,
– izpisek iz kazenskega registra,
– zaprosilo za pravno pomoč.

Predavateljica: mag. Marina Einspieler-Siegert

Po izobrazbi je magistra filozofskih ved ter diplomirana nemcistka in anglistka. Ima večletne izkušnje kot samostojna prevajalka, tolmačka in sodno zaprisežena tolmačka, lektorica za nemški poslovni jezik na EF v Ljubljani ter lektorica za slovenski poslovni jezik na Alpe Adria Univerzi v Celovcu. Je dolgoletna članica DZTPS in že vrsto let vodi seminarje za prevajalce. Njena prevajalska dejavnost se je začela že v študenstkih letih in se vseskozi prepletala z različnimi funkcijami na področju gospodarstva. Zadnjih deset let je bila direktorica Slovenske gospodarske zveze v Celovcu, sedaj pa se spet bolj posveča prevajanju in izobraževanju mlajših generacij prevajalcev.

Vsi udeleženci bodo ob zaključku seminarja prejeli potrdilo o udeležbi in račun za plačano kotizacijo.

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 55 EUR,
– za študente 15 EUR.

Cene vključujejo DDV. Študentje morajo imeti na samem dogodku ustrezno dokazilo o statusu (veljavno študentsko izkaznico).

Prijave do zasedbe prostih mest sprejemamo po e-pošti na info@dztps.si ali osebno v pisarni društva med 9. in 14. uro. Upoštevali bomo prijave s prijavnico (dobite jo na www.dztps.si > Članske strani > obrazci) in sicer tiste, za katere bomo do vključno 26. 9. 2016 do 14. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva.

Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 27092016).

V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 27. 9. 2016 do 9. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

POSEBNO OPOZORILO: Začetek seminarja bo točno ob napovedani uri. Prosimo, da ne zamujate!

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri