V torek, 26. januarja 2016, od 16. do 19. ure, bo v predavalnici P-11 Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelek za geotehnologijo in rudarstvo, Aškerčeva 12, Ljubljana, seminar francoskega jezika za sodne tolmače in ostale prevajalce

Vsebina seminarja:

Prevajanje pravnih tekstov s področja civilnega prava in sicer:

  1. sklop: Prodajna pogodba
  2. sklop: Sodba s področja odškodninske odgovornosti

Predavateljica bo izbrala tipske primere tekstov, ki se bodo skupaj z udeleženci seminarja prevajali iz slovenščine v francoščino in obratno. Pri tem bo tudi vsebinsko obrazložila pravne institute, s poudarkom na razlikah med slovenskim in francoskim pravnim sistemom.

Predavateljica: doc. dr. Jerca Kramberger Škerl je docentka za civilno in gospodarsko pravo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Poučuje predmete Civilno procesno pravo, Mednarodno zasebno pravo in postopek ter Francoska pravna terminologija. Dejavna je tudi kot prevajalka in sodna tolmačka za francoski jezik.

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri