V sredo, 17. junija 2015, od 16. do 19. ure, bo v predavalnici P-112 Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelek za geotehnologijo in rudarstvo, Aškerčeva 12, Ljubljana, seminar ruskega jezika

Vsebina seminarja:

  1. Posebnosti v razvoju in spremembe v sodobnem ruskem jeziku
  2. Pogoste napake pri prevajanju v ruščino
  3. Prevajanje (delavnica)

Predavateljica: Tatjana Komarova je diplomirala na Moskovski državni Univerzi M. V. Lomonosova in pridobila naziv profesorica ruskega jezika in književnosti. Od leta 1992 je lektorica na Oddelku za slavistiko Filozofske fakultete v Ljubljani, kjer vodi predmete: lektorske vaje za začetnike ter analizo umetnostnih in prevajanje strokovnih besedil na magistrski stopnji študija ruščine. Ukvarja se z didaktiko ruščine kot tujega jezika, s prevajanjem in tolmačenjem. Vodi strokovne seminarje in delavnice za profesorje ruščine ter prevajalce strokovne literature. Je avtorica univerzitetnih učbenikov in drugega študijskega gradiva ter številnih prevodov v ruščino s področja lingvistike, literarnih ved ter drugih strokovnih, znanstvenih in tehniških besedil.

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri