V sredo, 27. maja 2015, od 16. do 19. ure, bo v predavalnici P-112 Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelek za geotehnologijo in rudarstvo, Aškerčeva 12, Ljubljana, jezikovni seminar, ki je namenjen sodnim tolmačem in ostalim prevajalcem

Vsebina seminarja:

1. Glavne značilnosti španskega pravnega jezika;
2. Vrste sodnih besedil v španščini in slovenščini, ki se najpogosteje tolmačijo;
3. Sodno konsekutivno tolmačenje;
4. Prevajanje sodnih/ pravnih besedil na vpogled v španščino in slovenščino;
5. Tolmačenje sodnih/pravnih govorjenih besedil v slovenščino in španščino.

Predavateljica: prof. dr. Jasmina Markič je redna profesorica za španski jezik. Predava špansko jezikoslovje, sintakso, teorijo jezika, prevodoslovje in tolmačeslovje na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Objavlja učbenike, znanstvene in strokovne članke ter slovarje. Od leta 1978, ko je pridobila diplomo iz specializacije za konferenčno tolmačenje na PCL of Central London, je tudi konferenčni tolmač. Od leta 1980 pa sodni tolmač za španski, portugalski in francoski jezik.

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri