V sredo, 6. maja 2015, od 16. do 19. ure, bo v predavalnici P-11 (pritličje) Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelek za geotehnologijo in rudarstvo, Aškerčeva 12, Ljubljana seminar angleškega pravnega jezika za sodne tolmače in ostale prevajalce

Kazenski postopek in stremenje k učinkovitosti

Vsebina seminarja:

 1. Osnovna načela kazenskega postopka;
 2. Faze kazenskega postopka;
 3. Skrajševanje kazenskega postopka:
  1. selekcijski mehanizmi (poravnava, odloženi pregon, odstop od pregona),
  2. skrajšani postopek,
  3. kaznovalni nalog,
  4. sporazum o krivdi,
  5. pogajanja o krivdi.

Predavateljica: dr. Mojca M. Plesničar je znanstvena sodelavka na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani in docentka na Univerzi v Ljubljani. Študirala je pravo in kriminologijo na Univerzah v Ljubljani in Oxfordu, redno objavlja v domači in tuji znanstveni periodiki ter znanstvenih monografijah. Je soizvajalka predmeta Prevajanje pravnih besedil na programu Prevajalstvo na Filozofski fakulteti, predava tudi na Pedagoški fakulteti ter na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru.

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri