V ponedeljek, 20. aprila 2015, od 16. do 19. ure, bo v veliki predavalnici P-5 Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelek za geotehnologijo in rudarstvo, Aškerčeva 12, Ljubljana  (iz glavne avle skozi nihajna vrata in desno) seminar italijanskega pravnega jezika za sodne tolmače in ostale prevajalce

Vsebina seminarja:

  1. Osnovni pojmi italijanskega kazenskega prava (glavni viri kazenskega prava, načela kazenskega prava, kaznivo dejanje, temeljni elementi kaznivega dejanja, storilčeva kazenska odgovornost, kazenske sankcije, poskus kaznivega dejanja, sodelovanje več oseb pri kaznivem dejanju itd.);
  2. Posebni del italijanskega Kazenskega zakonika in primerjava s slovenskim Kazenskim zakonikom;
  3. Pomembna terminologija na področju kazenskega prava pri prevajanju iz slovenskega v italijanski jezik in obratno ter pogosta vprašanja v zvezi s tem.

Predavatelj: dr. Sandro Paolucci je diplomiral na Pravni fakulteti Univerze v Perugi v Italiji, doktoriral pa je na področju prevodoslovja na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer na Oddelku za prevajalstvo   poučuje prevajanje pravnih in ekonomskih besedil, na Pravni fakulteti v Ljubljani pa poučuje italijansko pravno terminologijo. Je tudi avtor učbenikov in člankov s področja prava, pravnega in poslovnega jezika ter prevodoslovja.

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri