V sredo, 11. marca 2015, od 16. do 19. ure, bo v veliki predavalnici P-5 Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelek za geotehnologijo in rudarstvo, Aškerčeva 12, Ljubljana  (iz glavne avle skozi nihajna vrata in desno) seminar nemškega pravnega jezika za sodne tolmače in ostale prevajalce

Vsebina seminarja:

Predavateljica bo v triurnem predavanju predstavila pojem civilnega prava ter njegovo razmerje do pojma zasebnega prava. Sledila bo splošna predstavitev posameznih pravnih panog civilnega prava in njihovih temeljnih pravnih institutov. Ob njihovi predstavitvi bo predavateljica sproti opozarjala na nemške ustreznice in pasti pri prevajanju posameznih slovenskih pravnih terminov v nemški jezik. Predavanje želi posredovati znanje o temeljnih pojmih civilnega prava in s tem koristiti predvsem pri tolmačenju v sodnih postopkih s področja civilnega prava, prevodih notarskih zapisov, zemljiškoknjižnih izpiskov in pogodb.

Predavateljica: prof. dr. Barbara Novak je redna profesorica za civilno in gospodarsko pravo na Pravni fakulteti v Ljubljani. Je članica mednarodnega uredniškega odbora nemške revije za družinsko pravo: Zeitschrift für das gesamte Familienrecht (FamRZ), kooptirana članica nemškega znanstvenega združenja družinskih pravnikov (Wissenschaftliche Vereinigung für Familienrecht e. V., Bonn) ter članica skupine strokovnjakov pri Commission on European Family Law (CEFL), ki skrbi za poenotenje družinskega prava v Evropi. Redno projektno sodeluje tudi z Institute for European Tort Law (IETL), ki deluje pod okriljem Avstrijske akademije znanosti.

Poučuje predmete Uvod v civilno pravo, Družinsko pravo, Osebnostno pravo in Civilno pravo I. Je avtorica in soavtorica številnih znanstvenih člankov, razprav, monografij in učbenikov s področja civilnega prava doma in v tujini. Sodelovala je tudi pri pripravi zakonodaje na področju civilnega prava. Pod njenim mentorstvom so nastala številna diplomska, magistrska in doktorska dela študentov prava. Od študijskega leta 2001/2002 sodeluje tudi kot predavateljica na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, na oddelku za prevajalstvo (za nemški jezik).

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri