V četrtek, 22. januarja 2015, od 16. do 19. ure, bo v veliki predavalnici Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelek za geotehnologijo in rudarstvo, Aškerčeva 12, Ljubljana  (iz glavne avle skozi nihajna vrata in desno) jezikovni seminar za sodne tolmače in ostale prevajalce pravnega področja

Vsebina seminarja:

  1. Slovenski kazenski postopek v angleškem jeziku (faze, udeleženci, procesna dejanja, odločbe);
  2. Predobravnavni narok in sporazum o priznanju krivde: primerjava s Federal Rules of Criminal Procedure (ZDA);
  3. Predlog Uredbe o ustanovitvi Evropskega javnega tožilstva – kritična analiza prevoda 26. člena (preiskovalni ukrepi).

Predavatelj: doc. dr. Primož Gorkič je docent za kazensko pravo na Katedri za kazensko pravo pri Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Njegovo ožje področje delovanja sta kazensko procesno pravo in pravo človekovih pravic v kontekstu kazenskega postopka. Sodeloval je v več domačih in tujih raziskovalnih projektih ter objavljal doma in v tujini.

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri