V torek, 2. decembra 2014, od 16. do 19. ure, bo v veliki predavalnici Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelek za geotehnologijo in rudarstvo, Aškerčeva 12, Ljubljana  (iz glavne avle skozi nihajna vrata in desno) strokovni seminar za sodne tolmače in ostale prevajalce pravnega področja s poudarkom na novostih v kazenskem postopku in pojmih kazenskega materialnega prava

Vsebina seminarja:

  • posamezne stadije kazenskega postopka,
  • temeljne pojme kazenskega materialnega prava,
  • uvajanje nekaterih novih pojmov, njihov natančen pomen in pravilna raba (glede na spremembe Kazenskega zakonika in Zakona o kazenskem postopku v zadnjih letih).

V okviru predavanja bo mogoče zastavljati vprašanja in ustvarjalno razpravljati o zadevni problematiki ter izpostaviti probleme, s katerimi se srečujejo sodni tolmači pri delu na tem področju.

Predavatelj: Damijan Florjančič je vrhovni sodnik na Vrhovnem sodišču RS od leta 2010. Že vrsto let sodeluje kot predavatelj na pripravljalnih seminarjih za kandidate za sodne tolmače, sodne izvedence in cenilce. Za njim je dolgoletna praksa v pravosodnem sistemu R Slovenije, tako v funkciji javnega tožilca ter zatem na vseh stopnjah sojenja. V letih 2007 – 2008 je kot dodeljen sodnik na Ministrstvu za pravosodje RS sodeloval v pripravah in samem predsedovanju R Slovenije Svetu EU. Od druge polovice leta 2008 do 2010 je bil direktor Centra za izobraževanje v pravosodju pri Ministrstvu za pravosodje RS. Pogosto sodeluje kot predavatelj na usposabljanjih za sodnike in državne tožilce ter sodeluje pri pripravah in vodenju vsakoletnih šol za kazenske sodnike.

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri