V torek, 30. septembra 2014, od 16. do 19. ure, bo v veliki predavalnici Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelek za kemijsko izobraževanje in informatiko, Vegova 4, Ljubljana (vhod je na koncu stavbe desno, z dvoriščne strani) jezikovni seminar iz nemške pravne terminologije za sodne tolmače in ostale prevajalce

Vsebina seminarja:

Seminar bo zajel pregleden prikaz tistih temeljnih razlik med pojmi in instituti, ki prevajalcem delajo največ težav. Predavanje bo potekalo v slovenskem jeziku, z nemškimi sopomenkami glavnih pojmov.

Predavatelj: prof. dr. Damjan Korošec je doktor pravnih znanosti in redni profesor na Katedri za kazensko pravo Pravne fakultete v Ljubljani. Z nemškim pravnim jezikom se strokovno ukvarja pri vsakodnevnem raziskovanju, sodeluje pri predavanjih iz nemške pravne terminologije na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in pri modulu pravne terminologije za prevajalce in tolmače na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Objavlja tudi strokovna in znanstvena besedila v nemškem jeziku.

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri