V torek, 20. maja 2014, od 16. do 19. ure, bo v veliki predavalnici Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelek za kemijsko izobraževanje in informatiko, Vegova 4, Ljubljana (vhod je na koncu stavbe desno, z dvoriščne strani) jezikovni seminar za sodne tolmače in prevajalce angleškega jezika

Vsebina seminarja:

Na seminarju bodo obravnavani nekateri pogosti problemi pri prevajanju iz slovenskega v angleški jezik, na primer uporaba časov perfect in continuous, trpni način in nedoločne glagolske oblike v angleščini, besedni vrstni red, določni in nedoločni člen ter prevajanje problematičnih izrazov, kot so strokoven, znanstven, vsebina, podoba, obstajati, uveljaviti se, predstaviti se, prepletati (se) itd.

Predavatelj: izr. prof. dr. David Limon poučuje britansko družbo in kulturo, idiomatiko in stilistiko, medkulturne študije, znanstvenoraziskovalne metode in slovensko-angleško prevajanje na Oddelku za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Že več kot 15 let redno prevaja iz slovenščine v angleščino. V COBISS-u ima navedenih skoraj 100 prevodov, zadnja leta pa prevaja predvsem humanistična in znanstvena besedila ter književnost.

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri