V sredo, 23. aprila 2014, od 16. do 19. ure, bo v veliki predavalnici Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelek za kemijsko izobraževanje in informatiko, Vegova 4, Ljubljana (vhod je na koncu stavbe desno, z dvoriščne strani) strokovni seminar, ki je namenjen sodnim tolmačem

Vsebina seminarja:

 1. Temeljni instituti kazenskega prava
 2. Slovenski sistem
 3. Preneseni instituti in nove zamisli
 4. Novi dogodki in pojavi (primer izbrisanih oseb)
 5. Problemi pri prevajanju
 6. Področja, ki so pogosto povezana s kazenskim pravom
 7. Kriminologija
 8. Penologija
 9. Viktimologija
 10. Psihologija
 11. Psihiatrija
 12. Priprava na tolmačenje na glavni obravnavi
 13. Študij spisa
 14. Preprečevanje ali omejevanje prevajalčevih zagat

Predavatelj: prof. dr. Dragan Petrovec je doktor pravnih znanosti in redni profesor za kriminologijo na Pravni fakulteti v Ljubljani, zaposlen kot raziskovalec (znanstveni svetnik) na Inštitutu za kriminologijo pri PF v Ljubljani. Je sodni tolmač od leta 1982, od leta 1985 pa tudi eden od predsednikov republiške komisije za sodne tolmače in izpraševalec za pravni del ter srbski in hrvaški jezik. Je izvajalec seminarjev za kandidate za sodne tolmače in izvajalec dvodnevnega seminarja »Criminal Law for Translators« v Luksemburgu za prevajalce v Evropskem parlamentu (junij 2009). Je tudi nosilec predmeta »kazensko pravna terminologija« za angliste na Oddelku za prevajalstvo Filozofske fakultete.

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri