V torek, 14. januarja 2014, od 16. do 19. ure, bo v veliki predavalnici Naravoslovnotehniške fakultete, Oddelek za kemijsko izobraževanje in informatiko, Vegova 4, Ljubljana (vhod je na koncu stavbe desno, z dvoriščne strani) jezikovni seminar

Seminar je namenjen vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s poslovno angleščino v vseh njenih oblikah in različicah.

Vsebina seminarja:

  • mesto in vloga poslovne angleščine med strokovnimi jeziki
  • zvrsti in področja rabe poslovne angleščine
  • posebnosti poslovnega strokovnega jezika
    • stalne besedne zveze (kolokacije, idiomi, žargon)
    • pravi izraz na pravem mestu (pomenske razlike in razlike rabe)
    • sopomenke in razlike med njimi

Poudarek seminarja bo na besedišču, tako da se bomo o navedenih temah pogovorili ob izbranih sklopih (slovenskega in angleškega) izrazja, na primer: od subjekta do podjetja, od delavca do strokovnega sodelavca, od prihodka do donosa, od jamstva do zavarovanja, od vodstva do direktorja in podobno.

Predavateljica: Lidija Šega je končala študij germanistike in nato še specializacijo iz angleško slovenskega prevajanja na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, s katero po mnogih letih dela v gospodarstvu in aktivnega prevajanja ponovno sodeluje od leta 2000, ko je bila izvoljena v naziv lektorice za področje prevajanja med angleškim in slovenskim jezikom. Leta 2010 je bila imenovana še v naziv višješolske predavateljice (za zavarovalno stroko). Kot dolgoletna članica DZTPS že od leta 1995 dalje vodi strokovne seminarje angleškega poslovnega jezika, leta 1997 pa je izšel njen Veliki moderni angleško-slovenski poslovni slovar. Je tudi stalna sodna tolmačka in ima licence DZTPS kot strokovna prevajalka za angleški in nemški jezik.

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri