V petek, 16. decembra 2016, od 16. do 19. ure, bo v okviru seminarjev DZTPS v prostorih združenja »Skupnost Italijanov Giuseppe Tartini« v Piranu, Kajuhova ulica 12, potekal jezikovni seminar, namenjen sodnim tolmačem in ostalim prevajalcem italijanskega jezika:

Italijanska terminologija s področja javne uprave in lokalnih skupnosti II

Vsebina seminarja:
– kratka predstavitev pravne ureditve italijanske javne uprave in lokalnih skupnosti, še posebej občin;
– glavne razlike med italijansko in slovensko ureditvijo;
– občine v Italiji in v Sloveniji – podobnosti in razlike;
– prevajanje nekaterih terminov in pravnih izrazov;
– prevajanje nekaterih aktov in dokumentov javne ter občinske uprave.

Predavatelj: dr. Sandro Paolucci
Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Perugi v Italiji, doktoriral pa je na področju prevodoslovja na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer na Oddelku za prevajalstvo poučuje prevajanje pravnih in ekonomskih besedil, na Pravni fakulteti v Ljubljani pa poučuje italijansko pravno terminologijo. Je tudi avtor učbenikov in člankov s področja prava, pravnega in poslovnega jezika ter prevodoslovja.

Vsi udeleženci bodo ob zaključku seminarja prejeli potrdilo o udeležbi in račun za plačano kotizacijo.
KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 55 EUR,
– za študente 15 EUR.
Cene vključujejo DDV.
Študentje morajo imeti na samem dogodku ustrezno dokazilo o statusu (veljavno študentsko izkaznico).
Prijave do zasedbe prostih mest sprejemamo prek spletne prijavnice oziroma po e-pošti na info@dztps.si ali osebno v pisarni društva med 9. in 14. uro. Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 15. 12. 2016 do 14. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva.

Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 16122016).

V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 16. 12. 2016 do 9. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

POSEBNO OPOZORILO: Začetek seminarja bo točno ob napovedani uri. Prosimo, da ne zamujate!

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri