Ob svoji 55-letnici, novembra 2015, je Društvo znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije v sodelovanju z Oddelkom za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani organiziralo konferenco »Pomembnost prevajalskega poklica«. Več podatkov o konferenci lahko preberete v zavihku Društvo skozi čas, referata avtoric prispevkov, ki sta sodelovali na konferenci:

prof. dr. Nike K. Pokorn z Oddelka za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani:
NIČ VEČ OBLJUBLJENA DEŽELA:
DINAMIČNI PREMIKI NA SLOVENSKEM PREVAJALSKEM TRGU IN PODROČJU IZOBRAŽEVANJA PREVAJALCEV

in

dr. Nataše Hirci z Oddelka za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani:
KLJUČNA VLOGA PRAKTIČNEGA UPOSABLJANJA V VISOKOŠOLSKEM IZOBRAŽEVANJU:
KAJ PREVAJALSKA PRAKSA NUDI BODOČEMU PREVAJALCU?

pa sta objavljena v razdelku Jezikoslovje Vestnika za tuje jezike Znanstvene založba Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani (Letnik: VIII Številka: 1) http://revije.ff.uni-lj.si/Vestnik

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri