V soboto, 25. marca 2017, bo v okviru seminarjev DZTPS v prostorih združenja »Skupnost Italijanov Giuseppe Tartini« v Piranu, Kajuhova ulica 12, potekal 6-urni jezikovni seminar

Italijanski upravno-pravni jezik

Seminar je namenjen predvsem:
– prevajalcem in sodnim tolmačem italijanskega jezika,
– upravnim delavcem, ki prevajajo in uporabljajo italijanski jezik v občinskih uradih oziroma upravnih enotah, na finančni upravi, kot tudi na vladnem portalu e-uprave,
– novinarjem z obalnega področja.

Gre za prvi seminar v nizu štirih, ki jih bomo izvedli predvidoma v tem letu in naj bi obravnavali ustavo, statute, organizacijo občinske uprave z volitvami in zaposlovanjem ter financiranje občin. V drugem letu naj bi sledile teme, ki se nanašajo na okolje in prostor, v tretjem letu bi obdelali gospodarske javne službe, v četrtem pa negospodarske javne službe.

Vsebina seminarja:

08.30 – 10.00
mag. Robert Smrekar: Uvod v ustavno ureditev

10.15 – 11.45
dr. Sandro Paolucci: Kratka predstavitev italijanske ustave

12.15 – 13.45
dr. Sandro Paolucci: Ustava Republike Slovenije (delavnica)

Predavatelja:

dr. Sandro Paolucci
Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Perugi v Italiji, doktoriral pa je na področju prevodoslovja na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer na Oddelku za prevajalstvo poučuje prevajanje pravnih in ekonomskih besedil, na Pravni fakulteti v Ljubljani pa poučuje italijansko pravno terminologijo. Je tudi avtor učbenikov in člankov s področja prava, pravnega in poslovnega jezika ter prevodoslovja.

mag. Robert Smrekar
Diplomiral je iz ekonomije, na Evropski pravni Fakulteti v Novi Gorici pa zaključil podiplomski študij – smer pravo. Po opravljenem pravniškem državnem izpitu je bil nekaj časa zaposlen na Okrožnem sodišču v Kopru, kasneje pa v odvetništvu. Je doktorski študent na EPF in asistent na katedri za teorijo in zgodovino prava na Evropski pravni fakulteti ter na Fakulteti za državne in evropske študije.

Vsi udeleženci bodo ob zaključku seminarja prejeli potrdilo o udeležbi in račun za plačano kotizacijo.

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 55 EUR,
– za nečlane 85 EUR,
– za študente 15 EUR.
Cene vključujejo DDV.
Študentje morajo imeti na samem dogodku ustrezno dokazilo o statusu (veljavno študentsko izkaznico).

Prijave do zasedbe prostih mest sprejemamo do 20. 3. 2017 in sicer prek prijavnice na spletni strani društva oziroma po e-pošti na info@dztps.si ali osebno v pisarni društva med 9. in 14. uro. Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 20. 3. 2017 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva.
Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 25032017).
V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 20. 3. 2017 do 9. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

POSEBNO OPOZORILO: Začetek seminarja bo točno ob napovedani uri. Prosimo, da ne zamujate!

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri