V četrtek, 12. oktobra 2017, bo v okviru seminarjev DZTPS,
od 16.30 do 19.00
,
v prostorih
Pravne fakultete, Poljanski nasip 2, Ljubljana – SEMINAR S3,

potekal 3-urni jezikovni seminar

ARHAIZMI V FRANCOSKEM PRAVNEM JEZIKU
Kakšni izzivi čakajo prevajalca in tolmača?

Vsebina seminarja:

16.30 – 17.45:
– zgodovinska umestitev jezikovnih arhaizmov francoskega pravnega jezika,

– razvrstitev po kategorijah,
– najtežavnejši primeri za prevajanje / tolmačenje in možne rešitve.

Odmor

18.00 – 19.00:
– praktične vaje s ponazoritvijo različnih primerov.

Predavatelj:
Dalibor Tomič
je gostujoči profesor na Collège d’Europe v Brugesu, v Belgiji, kjer poučuje francoščino študente na smeri mednarodni odnosi. Francoščino poučuje tudi na glavni direkciji za tolmačenje pri Evropski komisiji v Bruslju. Poleg drugih aktivnosti v Belgiji, dela tudi v Sloveniji kot prevajalec in lektor na Ministrstvu za zunanje zadeve. Francoščino poučuje tudi na Ustavnem sodišču, pred leti pa je bil zaposlen kot lektor na različnih univerzah: na Filozofski fakulteti v Ljubljani, Univerzi v Kavnasu, Litva, v Sarajevu, BIH ter v Antwerpnu in Gandu, Belgija.

Seminar je namenjen predvsem sodnim tolmačem in ostalim prevajalcem francoskega jezika.
Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem obveznem izobraževanju.

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 55 EUR,
– za študente 15 EUR.
Cene vključujejo DDV.
Študentje morajo imeti na samem dogodku ustrezno dokazilo o statusu (veljavno študentsko izkaznico).

Prijave do zasedbe prostih mest sprejemamo do 11. 10. 2017 in sicer prek prijavnice na spletni strani društva www.dztps.si oziroma po e-pošti na info@dztps.si ali osebno v pisarni društva med 9. in 14. uro. Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 11. 10. 2017 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva.
Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 12102017).
V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 12. 10. 2017 do 9. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

POSEBNO OPOZORILO: Začetek seminarja bo točno ob napovedani uri. Prosimo, da ne zamujate!

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri