V sredo, 25. oktobra 2017, bo v okviru seminarjev DZTPS, od 16.00 do 18.30, v predavalnici P206 – II. nadstropje Naravoslovnotehniške fakultete, Snežniška ulica 5, Ljubljana, potekal 3-urni jezikovni seminar

Prevajanje pravnih in ekonomskih besedil v angleščino
Terminološke zanke in uganke (z rešitvami)

Vsebina seminarja:

16.00 – 17.15:
– izbira ustreznic temeljnega besedišča,
– ponujene prevodne rešitve v splošnih in strokovnih slovarjih,
– drugi terminološki viri.

Odmor

17.30 – 18.30:
– prevodi slovenske zakonodaje, standardov, predstavitvenih spletnih strani,
– prevodne rešitve težje prevedljivih izrazov ali besednih zvez,
– neseksistični načini izražanja.

Predavateljica:
Lidija Šega je končala študij germanistike in nato še specializacijo iz angleško slovenskega prevajanja na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je bila po mnogih letih dela v gospodarstvu in aktivnega prevajanja leta 2000 izvoljena v naziv lektorice za področje prevajanja med angleškim in slovenskim jezikom. Leta 2010 je bila imenovana še v naziv višješolske predavateljice (za zavarovalno stroko). Kot dolgoletna članica DZTPS že od leta 1995 vodi strokovne seminarje angleškega poslovnega jezika. Leta 1997 je izšel njen Veliki moderni angleško-slovenski poslovni slovar. Je tudi stalna sodna tolmačka in ima licenci DZTPS kot strokovna prevajalka za angleški in nemški jezik.

Seminar je namenjen prevajalcem in sodnim tolmačem angleškega jezika. Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem obveznem izobraževanju.

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 55 EUR,
– za študente 15 EUR.
Cene vključujejo DDV.
Študentje morajo imeti na samem dogodku ustrezno dokazilo o statusu (veljavno študentsko izkaznico).

Prijave do zasedbe prostih mest sprejemamo do 24. 10. 2017 in sicer prek prijavnice na spletni strani društva www.dztps.si oziroma po e-pošti na info@dztps.si ali osebno v pisarni društva med 9. in 14. uro. Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 24. 10. 2017 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva. Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 24102017). V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 25. 10. 2017 do 9. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.
POSEBNO OPOZORILO: Začetek seminarja bo točno ob napovedani uri. Prosimo, da ne zamujate!

Vljudno vabljeni!

 

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri