V soboto, 14. aprila 2018, bo v okviru seminarjev DZTPS v prostorih združenja »Skupnost Italijanov Giuseppe Tartini« v Piranu, Kajuhova ulica 12, potekal 3-urni jezikovni seminar

ITALIJANSKI UPRAVNO-PRAVNI JEZIK V LOKALNI SAMOUPRAVI

Seminar je namenjen:
– prevajalcem in sodnim tolmačem italijanskega jezika,
– upravnim delavcem, ki prevajajo in uporabljajo italijanski jezik v občinskih uradih oziroma upravnih enotah, na finančni upravi, kot tudi na vladnem portalu e-uprave,
– novinarjem z obalnega področja.

Vsebina seminarja: VOLITVE

09.00 – 09.45 – Robert Smrekar, mag. prava: Volitve v državni zbor in lokalne volitve v Sloveniji
09.45 – 10.00 – odmor
10.00 – 10.45 – dr. Sandro Paolucci: Parlamentarne in lokalne volitve v Italiji
10.45 – 11.30 – dr. Sandro Paolucci: Italijanska terminologija – volitve in volilni sistemi (delavnica)

Predavatelja:

Robert Smrekar je diplomiral iz ekonomije, na Evropski pravni Fakulteti v Novi Gorici pa zaključil podiplomski študij – smer pravo. Po opravljenem pravniškem državnem izpitu je bil nekaj časa zaposlen na Okrožnem sodišču v Kopru, kasneje pa v odvetništvu. Je doktorski študent na EPF in asistent na katedri za teorijo in zgodovino prava na Evropski pravni fakulteti ter na Fakulteti za državne in evropske študije.

Sandro Paolucci je diplomiral na Pravni fakulteti Univerze v Perugi v Italiji, doktoriral pa je na področju prevodoslovja na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer na Oddelku za prevajalstvo poučuje prevajanje pravnih in ekonomskih besedil, na Pravni fakulteti v Ljubljani pa poučuje italijansko pravno terminologijo. Je tudi avtor učbenikov in člankov s področja prava, pravnega in poslovnega jezika ter prevodoslovja.

Udeleženci bodo ob zaključku seminarja prejeli račun za plačano kotizacijo in potrdilo o udeležbi, ki za sodne tolmače velja kot dokazilo o izobraževanju, h kateremu jih zavezujeta Direktiva 2010/64/EU o pravici do tolmačenja in prevajanja v kazenskih postopkih ter Ministrstvo za pravosodje (e-naslov za predložitev potrdil je gp.mp@gov.si).

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 55 EUR,
– za študente 15 EUR.
Cene vključujejo DDV.
Študentje morajo imeti na samem dogodku ustrezno dokazilo o statusu (veljavno študentsko izkaznico).

Prijave do zasedbe prostih mest sprejemamo do 12. 4. 2018 do 14. ure in sicer prek prijavnice na spletni strani društva www.dztps.si oziroma po e-pošti na info@dztps.si ali osebno v pisarni društva med 9. in 14. uro. Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 13. 4. 2018 do 9. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva.

Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 14042018).

V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 13. 4. 2018 do 9. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

POSEBNO OPOZORILO: Začetek seminarja bo točno ob napovedani uri. Prosimo, da ne zamujate!

Vljudno vabljeni!

 

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri