V četrtek, 15. novembra 2018, bo v okviru seminarjev DZTPS na Naravoslovnotehniški fakulteti, Oddelek za geotehnologijo, rudarstvo in okolje, Aškerčeva cesta 12, Ljubljana – predavalnica P5, potekal 3-urni seminar slovenskega jezika:

Raba vejice in slovnične ter pravopisne napake

Vsebina seminarja:
16.00 – 17.15: Raba vejice
17.30 – 18.30: Slovnične in pravopisne napake:
– napačna raba sklonov;
– napačna raba predlogov;
– raba trpnika s se;
– določna oblika pridevnika;
– pisanje števnikov skupaj ali narazen;
– raba pomišljaja.

Seminar je namenjen prevajalcem in sodnim tolmačem. Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem obveznem strokovnem izobraževanju.

Predavateljica:
Mag. Rada Lečič je diplomirala iz slovenskega in italijanskega jezika, magistrirala pa iz sodobne slovenske književnosti. Je predavateljica na Oddelku za humanistične študije Univerze v Trstu. Slovenski jezik poučuje od leta 1985. Pet let je bila lektorica slovenskega jezika na Univerzi v Rimu, na krajših tečajih je učila potomce Slovencev v Braziliji, Urugvaju in ZDA, dvakrat pa tudi prevajalce v Luksemburgu. Poleg odmevnih strokovnih člankov je objavila več priročnikov in knjig s prevodi v številne jezike: slovnični priročnik Osnove slovenskega jezika, učbenik v dveh delih Slovenščina od A do Ž, Slovenski glagol – oblikoslovni priročnik in slovar slovenskih glagolov.

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 55 EUR,
– za študente 15 EUR.
Cene vključujejo DDV.
Študentje morajo imeti na samem dogodku ustrezno dokazilo o statusu (veljavno študentsko izkaznico).

Prijave do zasedbe prostih mest sprejemamo do 14. 11. 2018 in sicer prek prijavnice na spletni strani društva www.dztps.si oziroma po e-pošti na info@dztps.si ali osebno v pisarni društva med 9. in 14. uro. Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 14. 11. 2018 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva. Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 15112018). V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 15. 11. 2018 do 9. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

POSEBNO OPOZORILO: Začetek seminarja bo točno ob napovedani uri. Prosimo, da ne zamujate!

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri