IN MEMORIAM

MAJA MERČUN

Kot strokovna prevajalka in sodna tolmačka za angleški in francoski jezik se je Maja včlanila v Društvo znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije že februarja 1979 in bila torej članica društva skoraj 40 let.

Bila je zanesljiva, vestna in natančna prevajalka. Ni bilo izziva, s katerim se ne bi spoprijela. Lotevala se je strokovno izredno zahtevnih prevodov in jih vselej opravila kakovostno in neoporečno. Kot visoko strokovno usposobljena prevajalka je uživala velik ugled med kolegi in med naročniki prevodov.

Leta 2002 je bila prvič izvoljena za predsednico našega društva, nato še večkrat, svoj enajstletni mandat pa je zaključila leta 2013. Ponovno je bila izvoljena za predsednico leta 2015, ko je po predčasnem odstopu svojega kolega prevzela še polovico mandata in bila tako skupno predsednica društva polnih 13 let.

Maja je kot predsednica vnesla svež veter v društvo. S svojim optimizmom in odločnostjo je uspešno izvedla organizacijske in kadrovske spremembe. Ves čas predsedovanja si je aktivno prizadevala za ureditev statusa strokovnih prevajalcev prav tako pa tudi za ureditev razmer na področju strokovnega prevajanja in za uveljavitev poklica strokovnega prevajalca.

Veliko je spominov na pestro dogajanje v društvu v vseh teh letih, ki smo jih skupaj preživeli, zaznamovala pa jih je Majina vedrina, neustrašnost in pozitiven pristop k reševanju problemov, ki je tudi vse nas ponesel. Maja ni nikoli obupala in s skupnimi močmi smo dejansko uspeli »previhariti vse viharje«, kot je rada temu rekla.

Z Majinim odhodom je v društvu zazevala velikanska praznina in ne moremo dojeti, da je ni več med nami. Spoštovane kolegice se bomo spominjali z globoko hvaležnostjo in zelo jo bomo pogrešali!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri