V torek, 19. februarja 2019, od 16.00 do 18.30, bo v okviru seminarjev DZTPS na Naravoslovnotehniški fakulteti, Oddelek za geotehnologijo, rudarstvo in okolje, Aškerčeva cesta 12, Ljubljana – predavalnica P5, potekal 3-urni seminar – delavnica angleškega jezika:

Terminološka delavnica s poudarkom na finančnem izrazju

Vsebina:
1. Spremembe v slovenskih in mednarodnih računovodskih standardih prinašajo v računovodske izkaze novo in pestrejše izrazje;
2. Spreminjajoče se poslovno okolje narekuje nove poudarke v poročanju o poslovanju podjetij (strnjeni kazalniki uspešnosti, upravljanje tveganj, družbena in okoljska odgovornost);
3. Dodatni izzivi podjetjem s specifičnim izrazjem so tudi:
– ocenjevanje vrednosti,
– optimalna davčna politika,
– transferne cene,
– finančna zavarovanja in še marsikaj;
4. Bogat izbor izrazja na vseh teh področjih prinaša prevajalcem nove izzive:
– kako izbrati najprimernejši izraz med sopomenkami (v čem se razlikujejo),
– kako se izogniti lažnim prijateljem (zavajajoči neustrezni kalki),
– kje poiskati čim bolj zanesljivo pravilni izraz.

Predavateljica:
Lidija Šega je po zaključenem študiju germanistike opravila še specializacijo iz angleško slovenskega prevajanja na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je bila leta 2000, po mnogih letih dela v gospodarstvu in aktivnega prevajanja, izvoljena v naziv lektorice za področje prevajanja med angleškim in slovenskim jezikom. Nekoliko pozneje je bila imenovana še v naziv višješolske predavateljice za zavarovalno stroko. Je dolgoletna članica DZTPS, znana in cenjena predavateljica, ki že skoraj 25 let vodi strokovne seminarje angleškega poslovnega jezika. Plod njenih bogatih in dolgoletnih izkušenj s prevajanjem besedil, zlasti s področja prava in ekonomije, pa je tudi Veliki moderni angleško-slovenski poslovni slovar, ki je izšel leta 1997. Je stalna sodna tolmačka za angleški in nemški jezik, za oba jezika pa ima tudi licenci DZTPS kot strokovna prevajalka.

Udeleženci prejmejo potrdilo, ki za sodne tolmače velja kot dokazilo o opravljenem obveznem jezikovnem izobraževanju. Ministrstvu za pravosodje ga pošljejo po pošti ali po e-pošti na e-naslov gp.mp@gov.si .

KOTIZACIJA:
– za člane DZTPS 35 EUR,
– za nečlane 55 EUR,
– za študente 15 EUR.
Cene vključujejo DDV.
Študentje morajo imeti na samem dogodku ustrezno dokazilo o statusu (veljavno študentsko izkaznico).

Prijave do zasedbe prostih mest sprejemamo do 18. 2. 2019 in sicer prek prijavnice na spletni strani društva www.dztps.si oziroma po e-pošti na info@dztps.si ali osebno v pisarni društva med 9. in 14. uro. Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 18. 2. 2019 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije izključno na TRR društva. Prosimo, da plačilo poravnate v navedenem roku (namen plačila: “kotizacija”, TRR DZTPS: SI56 0201 4001 9718 997, BIC banke prejemnika: LJBASI2X, koda namena OTHR, referenca SI 00 19022019). V primeru, da se dogodka ne boste mogli udeležiti in ste kotizacijo že plačali, morate udeležbo odpovedati po elektronski pošti najkasneje do 19. 2. 2019 do 9. ure, sicer vam kotizacije ne bomo mogli vrniti.

POSEBNO OPOZORILO: Začetek seminarja bo točno ob napovedani uri. Prosimo, da ne zamujate!

Vljudno vabljeni!

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri