Postopek včlanitve

Vloga kandidatov za članstvo v DZTPS mora vsebovati:

  • prošnjo za včlanitev (na kratko v e-poštnem sporočilu),
  • dokazilo o izobrazbi,
  • kopijo osebnega dokumenta,
  • dokazilo o strokovni usposobljenosti za prevajanje* oziroma dokazila o prevajalskih izkušnjah (sodni tolmači predložijo kopijo odločbe Ministrstva za pravosodje),
  • izjavo o obdelavi osebnih podatkov,
  • izpolnjen vprašalnik za register članov DZTPS.

Prošnjo za včlanitev pošljite na info@dztps.si.

Letna članarina znaša 40 EUR za redne člane in 20 EUR za pridružene člane.

* Preverjanje usposobljenosti za prevajanje

Kandidat za članstvo v DZTPS, ki nima jezikovne izobrazbe, predloži za vsak jezik oz. smer prevajanja, za katero želi vpis v evidenco, prevod in izvirnik, ki naj obsega 10 do 15 strani.

Če komisija za sprejem članov meni, da je potrebno, kandidat opravi še preizkus znanja, ki obsega prevod ene strani strokovnega besedila (strokovno področje si kandidat izbere sam) v vsako smer prevajanja. Preizkus znanja se praviloma opravi v prostorih društva in traja eno uro za vsako smer prevajanja. Po opravljenem preverjanju usposobljenosti za prevajanje komisija za sprejem članov poda svoje mnenje upravnemu odboru DZTPS.

Kandidat bo obveščen o odločitvi upravnega odbora DZTPS glede sprejema v društvo v 90 dneh od dneva, ko DZTPS prejme popolno vlogo.

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri