Navodila za pripravo vloge za pridobitev licence DZTPS brez opravljanja preizkusa prevajanja

Podeljuje se v skladu z 8. členom Pravilnika o licenci DZTPS.

Vloga mora vsebovati:

  • izpolnjeni obrazec »Vloga za pridobitev licence DZTPS – strokovni prevajalec / strokovna prevajalka brez opravljanja preizkusa prevajanja«,
  • dokazilo o zahtevani izobrazbi,
  • lastnoročno podpisani delovni življenjepis s poudarkom na opravljenih prevodih (seznam v tabelarični obliki, s preverljivimi referenčnimi podatki o naročniku in prevodu) in, če ima kandidat za licenco objavljene prevode strokovnih člankov ali drugega strokovnega gradiva, izpis iz COBISS-a,
  • druga dokazila in reference, za katere kandidat za licenco meni, da dokazujejo upravičenost podelitve licence DZTPS brez opravljanja preizkusa.

Obrazec »Vloga za pridobitev licence DZTPS …« mora biti lastnoročno podpisan.

Velja fotokopija dokazila o izobrazbi, na morebitno zahtevo komisije pa mora kandidat predložiti izvirnik na vpogled. Enako velja za morebitna dodatna dokazila.

Kandidat pošlje vlogo po pošti ali jo osebno dostavi v društveno pisarno med 8. in 14. uro.

Dodatna dokazila, ki jih kandidat za licenco po svoji presoji priloži vlogi (potrdila o obiskanih seminarjih, drugih izpopolnjevanjih ipd.), bodo po vpogledu komisije uničena.

Strošek pridobitve licence DZTPS brez opravljanja preizkusa za prevajanje enega tujega jezika (v eno ali obe smeri) znaša 120 EUR. Ob istočasni vlogi za licenco za prevajanje več tujih jezikov, znaša strošek vsake nadaljnje licence DZTPS dodatnih 40 EUR.

Strošek licence se plača nepreklicno ob oddaji vloge in se v primeru, da je podelitev licence iz utemeljenih razlogov zavrnjena, kandidatu ne vrne.

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri