Pogoji za opravljanje preizkusa iz prevajanja za pridobitev licence DZTPS

Na mesto opravljanja preizkusa mora kandidat prispeti 15 minut pred napovedanim začetkom. Kandidat, ki ne prispe pravočasno, nima pravice opravljati preizkusa, prav tako se mu ne povrnejo vplačani stroški za opravljanje preizkusa.

Pred pričetkom preizkusa se mora kandidat identificirati z osebnim dokumentom.

Na preizkusu kandidat lahko uporablja slovarje in drugo strokovno literaturo, lahko pa uporablja tudi svoj osebni računalnik, vendar brez internetne povezave.

Med preizkusom si kandidati ne smejo izposojati slovarjev in druge literature.

Če kandidat ne uporablja računalnika, mora imeti s seboj ustrezno pisalo, ni pa dovoljena uporaba grafitnega svinčnika. Kandidat naj ima tudi rezervno pisalo.

Če kandidat ne uporablja računalnika, piše izključno na liste, ki jih prejmejo na preizkusu. Na vsakem listu, v zgornjem desnem kotu, je napisana evidenčna številka kandidata.

Kandidati morajo pisati čitljivo in s pisano pisavo (ne s tiskanimi, malimi ali velikimi črkami). Dovoljeno je črtanje, vstavljanje, dopisovanje itd., ki mora biti prav tako čitljivo.

Ob zaključku preizkusa se v ovojnico vložijo vsi listi, na katere je kandidat pisal, tudi tisti, ki jih ni uporabil. Ovojnica se zapre, nanjo pa se napiše evidenčna številka kandidata.

Če kandidat uporablja računalnik, se ob zaključku preizkusa prevod natisne in vloži v ovojnico, ki se jo zapre, nanjo pa se napiše evidenčna številka kandidata. V ovojnico se vložijo tudi morebitni drugi listi, ki jih je kandidat na preizkusu uporabil.

Preizkus traja natanko 120 minut in ga ni mogoče podaljševati. Če kandidat ob zaključku preizkusa listov ne odda oziroma ne dovoli, da se opravljeni prevod natisne, se šteje, da je od preizkusa odstopil. Stroški preizkusa se kandidatu ne vrnejo.

Pisni preizkus oziroma natisnjeni prevod in vsi listi, ki jih je kandidat na preizkusu uporabil, so last DZTPS in se kandidatu ne vrnejo.

Kandidati nimajo možnosti vpogleda v oceno preizkusa, prav tako nimajo možnosti pritožbe na odločitev komisije.

Prijavnica za opravljanje preizkusalink_doc

 

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri