MOSTOVI DZTPS

Mostovi DZTPS so revija za strokovne, znanstvene in tehniške prevajalce, ki jo izdaja Društvo znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije. Obenem so tudi periodična znanstvena publikacija za prevajalska področja uporabnega jezikoslovja. Doslej je izšlo štirideset letnikov glasila oziroma revije, do največ po dve številki letno. Od 41. letnika dalje Mostovi DZTPS izhajajo kot dvojna številka v letniku.

V Mostovih DZTPS objavljamo strokovne članke in znanstvene razprave, predstavitve članov DZTPS in informativne prispevke o prevajanju ter recenzije in kritike strokovne literature ter spletnih virov, koristnih pri prevajanju. Članke objavljamo večinoma v slovenskem in angleškem jeziku ter v vseh drugih modernih jezikih, ki zadevajo slovensko-tujejezično prevajanje strokovnih, znanstvenih in tehniških besedil.

Mostovi DZTPS so med revijami, ki se upoštevajo pri kategorizaciji znanstvenih publikacij (seznam revij). Objavljeni članki se avtorjem tako upoštevajo pri poročilih o njihovem strokovnem in znanstveno-raziskovalnem delu.

Vsebina:

Zadnja dva natisnjena letnika Mostov DZTPS v pdf-formatu sta prosto dostopna v Digitalni knjižnici Slovenije, in sicer letnik 41 za leti 2007/08 ter letnik 42 za leti 2009/10. Preostali starejši letniki so v NUK-u še v postopku digitalizacije.
Navodila avtorjem prispevkov

Pišite uredništvu revije na e-naslov info@dztps.si, če želite napisati prispevek za Mostove DZTPS.

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri