Vodnik za naročanje prevodov

Naročnikom prevodov

Po priporočilu FIT – Mednarodnega združenja prevajalcev, katerega član je tudi DZTPS, objavljamo povzetka dveh publikacij, ki obravnavata celotno problematiko naročanja prevodov in sta namenjeni naročnikom prevodov.

Prevajanje – ključ do pravilnega razumevanja 

Nasveti, ki sledijo, bodo še posebej nejezikoslovcem pomagali zmanjšati težave pri naročanju prevodov, osvetlili problematiko z različnih zornih kotov, obenem pa ponudili odgovore na vrsto vprašanj in zadreg.

 

Prevajanje – nakup netrgovskega blaga

Besedilo je smiselno nadaljevanje predhodnega, namenjeno pa je uporabnikom in tudi ponudnikom prevajalskih storitev. Prevod namreč ni trgovsko blago, je veliko kompleksnejša zadeva in prav takšen je tudi postopek, da pridemo do dobrega prevoda. 

S potrditvijo se strinjate z uporabo piškotov na spletni strani. ... več ...

Za vklop vseh funkcionalnosti portala Informiran.si (komentiranje člankov, spletni klepet,...), priporočamo da omogočite uporabo spletnih piškotkov. Piškotki, ki jih uporabljamo za delovanje portala, v nobenem primeru ne škodijo ne Vam, ne Vašemu računalniku. Omogočajo izdelavo dokumentov preko pametnih e-obrazcev, merjenje statistike obiska, delovanje partnerskega (affiliate) programa, oglaševanja, deljenja vsebin preko družbenih omrežij in komunikacijo z Vami. Predvsem pa omogočajo boljšo in lažjo uporabo portala za Vas kot uporabnika. Več... Prosimo potrdite ali se strinjate z uporabo piškotkov na naši strani (kliknite spodnji gumb Potrdi).

Zapri